Házasság első látásra?! – esküvőszervezés egy reality show-ban

Terveztünk, ötleteltünk, újraterveztünk, kalkuláltunk majd megszerveztünk 6 esküvőt egy olyan reality show-ban, ahol a tudományt veszik alapul a társkeresésben és szakértők párosítják össze a jövendőbeli férjet és feleséget. Elsőként megdöbbentő és kissé sokkoló a koncepció, de mindenképp érdekes esettanulmány az egész. A TV2 Házasság első látásra műsor koncepciója a nagysikerű, 10 éve futó amerikai és az ausztrál Married At First Sight című valóságshow alapján készült.

Néhány hónap alatt kellett 6 esküvőt a nyári szezonban úgy megszerveznünk, hogy klappoljon a helyszín, a forgatási dátumok összeegyeztethetőek legyenek a stábtagok időbeosztásával és találjak olyan minőségi esküvői szolgáltatókat, akik elvállalják és biztosítják az esküvők profi megvalósítását.

A kihívás eléggé nehéznek bizonyult első körben, de tudtam, hogy képesek vagyunk ezt megvalósítani. Rengeteg előkészületi munka előzte meg az esküvők megvalósítását nemcsak az én részemről, hanem a műsor kreatív és gyártó részéről is. Nagyon sok ember munkája volt ebben a műsorban.

Esküvőszervezési szempontból a Házasság első látásra egy olyan feladat volt, ami minden szempontból speciálisnak bizonyult. Mivel itt elsősorban forgatásról beszélünk, erre kellett a legjobban fókuszálnunk. Ez egy esküvői szolgáltatónak, egy esküvőszervezőnek azért volt nagy kihívás, mert mindent egészen más szemszögből kellett vizsgálni és megvalósítani. Elsőként, ami leginkább furcsa volt, hogy mindennek passzolnia kellett a forgatás optimális elkészítéséhez. Figyelni kellett a dekor legapróbb részleteire: az asztalokon egyszerre alacsony és keskeny díszítés jöhetett csak szóba, hiszen a növények részei, a gyertyák nem takarhatták ki a kamerák elől a násznépet. Az ültetést úgy kellett felterítenünk, hogy az asztal csak azon (fél)oldalát terítettük meg, amelyik szemszögből az operatőrök a legjobban tudták venni a vendégeket. Hiszen nagyon fontos volt az emberek reakciója, amit mindenképp szerettek volna a műsor készítői visszaadni a nézők számára. A DJ-nek – aki nemcsak a hang, hanem a fénytechnikáért és látványelemekért is felelős volt – szintén sok részletre tekintettel kellett lennie. A fényeknél leginkább csak a melegfehér fényeket alkalmazhatta, hogy minél közelebb legyen a bőr színéhez az árnyalat. A hangerőt is nagyon minimalizálni kellett, hogy az asztaldíszekben elrejtett mikrofonok tisztán tudják venni a násznép és a család reakcióit. A ceremóniamestereknek inkább koordinátori feladataik voltak, hiszen nagyon kellett ügyelni például arra, hogy egészen a ceremóniáig külön-külön kommunikáljon a két fél násznépével. Minden lépésükre figyelni kellett, hogy ne lássák meg egymást a vendégek sem. Mivel minden ott, valós időben történt, rengeteg operatőr és műsorszerkesztő figyelte az esemény történéseit. Esküvőszervezőként ami a legnagyobb nehézséget jelentette nekem lelkileg, hogy itt tényleg a forgatáson volt a fókusz és csak utána következhetett a pár és a násznép szórakoztatásához hozzájáruló részletek.

Mivel mindent össze kellett hangolni – így a forgatási napokat is – ezért bő egy héten belül mind a 6 esküvőt le kellett bonyolítani. Az esküvőszervezés különböző tematikák szerint történt: a romantikustól a bohémen át egészen a vintage stílusig. Ezekhez passzolnia kellett nemcsak a dekorációnak, hanem a tortának, a grafikának és az ételeknek is. Az esküvőszervezés egy nagyon összetett feladat, ezért ez csak úgy jöhetett létre profin, hogy olyan esküvői szolgáltatók segítettek engem mindvégig maximálisan, akik nemcsak, hogy a szakmájukban a legjobbak között vannak, hanem emberileg is segítőim és támaszaim voltak. A legfontosabb dolog az esküvőszervezésben az volt mindannyiunknak, hogy egymást segítve a legjobbat hozzuk ki ebből a nem hétköznapi, izgalmas és felejthetetlen kihívásból. Az esküvői szolgáltatóim javarészt minden egyes esküvőn biztosították a hátteret, tehát ez ebből a szempontból is mind fizikálisan és mind mentálisan is kemény menet volt mindenkinek. Esküvőszervezői pályafutásom mindenképp egyik legemlékezetesebb és legnagyobb kihívással járó projektje volt ez.

Folytatása hamarosan következik…

További bejegyzéseink