Rusztikus esküvő a Skanzenben – Házasság első látásra 1. rész – esküvőszervezés tele kihívásokkal

A Házasság első látásra című reality show első adásában Gyöngyi és Csaba esküvőjét követhetjük nyomon első ízben. Ez az esküvő Szentendrén, a Skanzen területén belül egy pajtában lett megvalósítva.

A legnagyobb kihívás az volt az esküvőszervezés szempontjából, hogy egy végtelenül egyszerű helyszínből kellett egy olyan esküvői helyszínt megvalósítanunk, ami egyszerre különleges és tükrözi a magyaros, népi motívumokat, akár a falusi lagzi jelleget. A koncepció az volt, hogy maga a vacsora és a buli helyszíne az egyik pajta legyen, ami rengeteg kihívást tartogatott számunkra.

A legnagyobb nehézsége ott kezdődött, hogy semmi, de tényleg semmi nem volt a pajtában, még az áramot is kívülről kellett, több száz méterről odavinni. Ez természetesen a zeneszolgáltatás miatt volt elsőként nagyon érdekes helyzet. Mivel profi szolgáltatókkal dolgozom, beleértve a DJ-t is (Halász István -Stefán a DJ), ezért ő erre fel volt készülve, számított rá – hallva a helyszín adottságait.

Természetes fény csak a bejárat (pajtaajtó) felől jöhetett be, tehát extrán be kellett világítani a helyiséget a filmes világosító kollégáknak is.

A dekorosaimnak mindenképp ez a helyszín volt a legnagyobb kihívás mindenféle szempontból. Egyszerre legyen egyszerű, magyaros és vidéki, de pici asztaldíszek itt is az operatőrök kéréseinek eleget téve, és olyan ültetési megoldás, ami dekorálás szempontjából teljesen kedvezőtlen, de a forgatás miatt így kellett kivitelezni.

Az ételek elérése (a rendezvényhelyszín konyhája) is egy jóval távolabbi pontjában volt a Skanzennek mint ahol maga a pajta volt. Ez leginkább az est folyamán akkor okozott a legnagyobb fejtörést, amikor a háromemeletes esküvői tortát kb. 500 méterrel arrébb lévő konyhából kellett elhoznunk a személyzet egyik tagjával egy golfkocsi segítségével. Mindezt végig földúton, hiszen a Skanzenben természetesen a legtöbb helyen ilyen út van. Mondanom sem kell, hogy ezalatt a tortaszállítás alatt – amit egész pontosan az ölemben tartottam mindeközben – kb. 3 évet öregedtem XD…

Minden esküvőn – beleértve itt is – nagyon fontos volt, hogy az esketésig mindkét fél násznépe jól elszeparáltan várakozzon egymástól viszonylag tisztes távolságban, teljesen más és egymástól távol eső épületekben. Hiszen a találkozás pillanatai mindenképpen hasznos felvételeknek számítanak a reakciók szempontjából, amit megszerettek volna örökíteni a kamerák túloldaláról.

Az esküvő házigazdája ezen a napon Szablya Ákos ceremóniamester volt, aki óriási rutinjával segítette a munkámat. Ákos nemcsak ezen az esküvőn, hanem Hilda és Laci esküvőjén is a segítőpartnerem volt, a Levendulásban, Inárcson.

Ezt a helyszínt mindenképp olyan párnak ajánlanám, aki pontosan ilyen vidéki, magyaros esküvőt szeretne magának. Akár olyan párnak, akik külföldön élnek és külföldi barátaikat szeretnék bevezetni egy kicsit a régi magyar falusi kultúrába, hangulatba. Ehhez természetesen olyan ételek is párosulnak, ami teljesen a magyar konyhát tükrözi.

Gyöngyi és Csaba reakciója azt tükrözte mindannyiunk számára, hogy elsőre megvan a kémia, a szimpátia kölcsönös és izgatottan, boldogan mondták ki a boldogító Igen-t :). Számomra mindenképpen az egyik legszimpatikusabb páros volt a műsorkészítés során. Folytatása következik…

A képek felhasználása engedélyköteles!

Fotó: Rácz Tamás (https://racztomi.myportfolio.com/), Esküvőszervezés: Kerchner Dóra (https://emeraldwedding.hu/), DJ: Halász István (https://stefanadj.hu/), Virágdekor: Oláh Szilvia Floral Design és Virágok Útja (https://www.instagram.com/olah_szilvia_floral_design/ és https://www.instagram.com/viragokutja/), Anyagdekor: Textilműhely (https://www.instagram.com/textilmuhely/), Grafika: BREEZE AND VEIL (https://www.instagram.com/breezeandveil/), CM: Szablya Ákos (https://ceremoniamestered.hu/) Torta: Sütike Cukrászműhely (https://www.instagram.com/sutike.muhely/), Eszközszállítás: KM Chiavari székek (https://www.instagram.com/km_chiavari_rendezvenyszek/) , Helyszín: Szentendrei Skanzen (https://skanzen.hu/hu)

További bejegyzéseink